Restaurant a Badajoz

Ubicació: Parc Periurbà de Conservació i Oci Devesa de Moheda Alta (Badajoz)

Any projecte: 2007

Superfície: 112,50 m2.

El projecte consistia en el disseny d'un restaurant que s'havia de situar en un parc natural a petició de l'ajuntament de Navalvillar de Pela (Badajoz). El principal objectiu que perseguia el projecte era minimitzar l'impacte tant de les obres com de l'edifici una vegada acabat. Per aquest motiu es va escollir un sistema de construcció en sec com és la fusta que a més és un material ecològic i reciclable.

Es va triar com a ubicació un lloc al costat del camí que enllaça amb la resta d'equipaments situats dins del parc per facilitar la comunicació entre edificis i la circulació de les persones (visitants i subministradors). La seva proximitat a la zona d'aparcament afavoreix el seu paper com a edifici que dóna la benvinguda als visitants.

La nova construcció està formada per tres barres que s'obren en ventall. La primera d'elles, d'aspecte opac, alberga els serveis del restaurant: cuina, rebost, celler i banys. La segona conté el saló del restaurant i s'obre amb una façana envidrada a Nord, on estan les millors vistes cap a la devesa. A Sud es cobreix el vidre amb lames horitzontals de fusta, permeables a la vista però que controlen l'assolellament. La tercera barra, seguint amb la transició, és la més lleugera, formada per una senzilla pèrgola de fusta per donar ombra a la terrassa del restaurant. Sobre ella a més descansa una instal·lació que aprofita l'energia solar durant tot l'any.

myFlickr

joomla компоненты

/